Marathon

Marathon van de Ourthe

Datum: zondag 29 september 2024
Eerste Ourthe Marathon tussen Angleur en Hamoir : Een wedstrijd die je niet mag missen!


De allereerste Marathon de l'Ourthe tussen Angleur en Hamoir doet zijn intrede in de hardloopwereld. Het evenement belooft een uitzonderlijke sportieve ervaring te worden die de natuurlijke schoonheid van de vallei van de Ourthe in de kijker zet en tegelijk een spannende sportieve uitdaging vormt voor lopers van alle niveaus.


Datum en plaats :
- Datum: 29/09/2024
- Starttijd: 11 uur
- Start : Angleur, België
- Finishplaats : Hamoir, België


Evenement beschrijving : De Marathon de l'Ourthe is een wedstrijd van 42,195 kilometer die de prachtige Ourthevallei volgt en lopers een unieke ervaring biedt in het hart van de natuur. Deelnemers krijgen de kans om langs de Ravel te lopen, historische bruggen over te steken en de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde hardloper of een amateur bent, deze race stelt je in staat om je grenzen te verleggen terwijl je de natuurlijke schoonheid van de Ourthevallei in je opneemt.


Afstanden :
1.    Marathon de l'Ourthe (42,195 km): De volledige marathon volgt de pittoreske Ourthevallei en biedt lopers de kans om hun grenzen te verleggen terwijl ze genieten van de omringende natuur.
2.    Halve marathon van de Ourthe (21,0975 km): Deze halve marathon is ideaal voor gevorderde lopers en biedt een spannende uitdaging terwijl je een deel van de Ourthevallei verkent.
3. 10 km de l'Ourthe: Perfect voor beginners en diegenen die de voorkeur geven aan kortere afstanden, biedt deze race de mogelijkheid om de schoonheid van de vallei te ontdekken over 10 kilometer.
4. 6 km de l'Ourthe: Een toegankelijke afstand voor lopers van alle niveaus, dit parcours van 6 km geeft iedereen de kans om deel te nemen en van de dag te genieten.
5.    Kinderwedstrijd : Jongere kinderen kunnen ook deelnemen en plezier maken met een race die is aangepast aan hun leeftijd, waardoor een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin wordt gecreëerd.


Dagindeling
- Opening receptie: 8 uur
- Vertrek met de trein naar Esneux en Angleur: 10.07 uur
- Aankomst in Esneux: 10.25 uur
- Aankomst in Angleur: 10.39 uur
- Start van de halve marathon: 10.45 uur
- Start van de marathon: 11 uur
- Start van de 10km (Comblain-au-Pont) : 11u15
- Start van de 6km (Comblain-la-Tour) :
- Start van de kinderwedstrijd (Hamoir): 11u30

Praktische info

Receptie: Hall Omnisports - Rue du Moulin 10 - 4180 Hamoir

 

Prijsuitreiking om 16u00

 

Onderdeel van challenge

Challange jogging province de Liège
Delhalle
Inschrijven

Organisatoren

Met dank aan onze sponsors

P&Co Group
Roberty
Liège Sport
The Outsider Ardennes